Link naar homepage


06 29367180
Contactformulier
info@sarcofaag.nl
Deken van Oss-str. 4
5261BK Vught
(Wij werken in heel Nederland en BelgiŽ)

Routeplanner:
 Selecteer een plaats

Uit respect voor de overledene zijn namen op de gedenktekens fictief of onleesbaar gemaakt.

<< Vorige voorbeeld     (Voorbeeld 3/66)     Volgende voorbeeld >>

Grafsteen Zachte zwarte veren
Klik op de foto voor een grote versie

Titel:
Zachte zwarte veren

Type:Grafsteen


Beschrijving:

Op de zachtste, zwarte veren zal hij worden weggedragen.Een oud-Engels gedicht, de zwarte kraai, niet in de betekenis die we nu kennen, maar in de betekenis uit vervlogen eeuwen. Als boodschapper van de hoop. "Cras, cras, zegt de kraai. Wat in Latijn "morgen, morgen" betekent.

De grote kraaienveer en in het oppervlak de lichtheid van een veer weerspiegelend. Gemaakt uit het zware, zwarte graniet. De tegenstelling, de lichte vreugde, het diepste verdriet, het leven en de dood.
De veer is 'gezoet' afgewerkt, dit betekent dat het net niet glanzend gepolijst is, gelijk als een werkelijke veer, zachtheid uitstralend. De granieten veer ligt deels verzonken in het edelstalen oppervlakte.

De edelstalen basis is richtingloos geschuurd, zodat het niet te zeer blinkt en ontdaan is van de kille uitstraling die edelstaal kan hebben. De uitstraling is nu meer zilverachtig. In het oppervlak van de basis zijn de naam en het gedicht gegraveerd, in zwarte typografie.

De zijden van de metalen basis lopen onder een schuine hoek naar binnen waardoor de onderzijde smaller is dan de bovenzijde. Dit maakt dat het geheel visueel wordt opgetild. Onder de edelstalen basis is een sokkel uit zwart graniet geplaatst, welke ook het zwevende effect versterkt.

Heeft u een vraag of verzoek?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op via tel. 06 29367180, het contactformulier of info@sarcofaag.nl


<< Vorige voorbeeld     (Voorbeeld 3/66)     Volgende voorbeeld >>

Lijst met voorbeeldenGrafsteen Vurig
Vurig

Grafsteen Verdwenen
Verdwenen

Grafsteen Levendigheid
Levendigheid

Alle voorbeelden