Link naar homepage


06 29367180
Contactformulier
info@sarcofaag.nl
Deken van Oss-str. 4
5261BK Vught
(Wij werken in heel Nederland en BelgiŽ)

Routeplanner:
 Selecteer een plaats

Uit respect voor de overledene zijn namen op de gedenktekens fictief of onleesbaar gemaakt.

<< Vorige voorbeeld     (Voorbeeld 6/66)     Volgende voorbeeld >>

Grafsteen Levendigheid
Klik op de foto voor een grote versie

Titel:
Levendigheid

Type:Grafsteen


Beschrijving:

Denkend aan overvloedige liefde, levendigheid en het 'groeien', heb ik geschetst. Een vorm die eenheid uitstraalt, maar is ontstaan uit het stapelen van op zich staande hartvormen. Er zijn vier harten in te ontwaren, van onderaf het grootst en kleiner naar de bovenzijde.

In deze samenvoeging valt natuurlijk meer te herkennen dan alleen de hartenstapeling. In één van de drie lamellen is een en-profil portret aan de voor- en achterzijde uit het metaal gesneden. Het portret is op zo'n wijze uitgewerkt dat het een heel levendige persoon symboliseert. Het portret is aan de voor- en achterzijde voorzien van diffuus glas in haar lievelingskleur. Het licht straalt vanaf de achterzijde door het glas, op de binnenzijde van het portret in vooraanzicht, waardoor het portret oplicht. Voor de basis is een blauwe hardsteen met twee niveaus toegepast. De hartenstapeling is geplaatst in het centrum van een vierkante verhoging in de steen, dat als het ware een podium vormt voor het beeld.

Aan de voorzijde is een naamplaat uit edelstaal aangebracht. De naamplaat bestaat uit een onderplaat en een bovenplaat. De lettertekens zijn uitsneden uit de bovenste laag, waarbij de onderplaat als achtergrond dient voor de opengewerkte tekst. De onderplaat springt aan de zijden iets in, waardoor het lijkt alsof de bovenste plaat net loskomt van de steen. Dit maakt dat de tekstplaat niet 'samensmelt' met de steen en als één van de informatielagen de benodigde aandacht krijgt.

Heeft u een vraag of verzoek?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op via tel. 06 29367180, het contactformulier of info@sarcofaag.nl


<< Vorige voorbeeld     (Voorbeeld 6/66)     Volgende voorbeeld >>

Lijst met voorbeeldenGrafmonument De golf
De golf

Grafmonument Dag kleine
Dag kleine

Grafmonument Abstract en figuratief
Abstract en figuratief

Alle voorbeelden